MIGREENIHOITO

Migreeni kuormittaa koko kehoa ja aiheuttaa myös ongelmia tuki- ja liikuntaelimistölle. Toistuvista migreenikohtauksista aiheutuva jännitys voi aiheuttaa mm. jännityspäänsärkyä ja kuormittava kireystila voi laukaista kohtauksia entistä herkemmin. Tästä syystä migreenin hoidon tulisi olla kokonaisvaltaista.

Migreeni on neurologinen sairaus. Kohtaus syntyy tavallisesti ulkoisten tekijöiden aiheuttamana (mm. stressi, kirkas valo, huonosti nukuttu yö, alkoholi). Niska- ja hartiaseudun lihaskireydet voivat myös laukaista migreenin ja muita päänsärkyjä.

Mitä kovempaa kipua migreenisi aiheuttaa, sitä enemmän kehosi jännittää. Koulutetun hierojan ja asiaan perehtyneen migreenihoito/hieronta on miellyttävää ja rentouttaa koko kehoa.

Jokainen kokee kivut erilailla ja hoito toteutetaan asiakkaan tilanteen mukaan. Hoito koostuu pään ja kasvojen alueen sekä niska-hartia-alueen manuaalisesta käsittelystä. Tässä hermosto rauhoittuu, aineenvaihdunta sekä verenkierto tehostuvat ja lihaskireydet lievittyvät tehokkaasti.

Migreenitaipumusta ei pystytä poistamaan, mutta kohtauksia voidaan ennaltaehkäistä ja vaikuttaa niiden voimakkuuteen ja kestoon.

Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikille hieronta ei tuo helpotusta, mutta kokeilemalla sekin selviää.

Olen itse kärsinyt yli 20 vuotta erilaisista päänsäryistä (mm. Hortonin neuralgia). Näiden takia olen perehtynyt syvemmin niska, hartia ja pään alueen kipujen hoitoon. Opiskeluja kipujen syntymekanismeista ja eri hoidoista on vuosien varrella tullut rutkasti. 

Liikuntalääketieteen opinnot pureutuvat pintaa syvemmälle ja nämä täydentävät erinomaisesti mm. hieronnan ammattitutkinnossa opittuun tietoon/taitoon. Ymmärrystä löytyy ihan solutasolta lähtien, miten ihminen toimii.

Hoidon pituus on 60 minuuttia ja tilanteestasi riippuen hoitokertoja 3-5kpl.

VARAA AJANVARAUKSEN KAUTTA MIGREENIHOITO.

Lääkärin vastaanotolle on suositeltavaa hakeutua, jos:

– aiempi päänsärky muuttaa muotoaan

– särkyoireisto pahenee jatkuvasti

– päänsärkyyn liittyy pahoinvointi tai oksentelu

– päänsärky on kovaa ja alkaa äkillisesti, pahenee    jatkuvasti tai alkaa fyysisessä ponnistuksessa

– päänsäryn yhteydessä esiintyy oksentelua (poikkeuksena migreeni)

– tajunnantaso laskee

– ilmenee neurologisia oireita, kuten puheentuoton ongelmia tai halvausoireita

– päänsärkyyn liittyy kuume

– yleistila heikkenee

– päähän on kohdistunut isku tai tapaturma