PALVELUT

Rentouttavaa hierontaa voi suositella lähes kaikille, jotka kaipaavat stressin poistoa ja rentotumista, haluavat eroon päänsärystä ja niska – hartiaseudun kireyksistä tai vaan hemmotella itseään.

Klassinen hieronta on perinteistä länsimaalaista hierontaa, jolla on useita suotuisia vaikutuksia kehoon. Klassinen hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja siten parantaa lihasten hapensaantia. Hieronta vähentää lihaskireyksiä ja -kipuja – sekä akuutteja että kroonisia. Klassisessa hieronnassa käytetään erilaisia hierontaotteita, jotka pehmentävät kireitä lihaksia ja tekevät niistä elastisemmat.

Urheiluhieronta on pehmytkudoskäsittelyä, jossa käytetään monipuolisesti erilaisia hierontatekniikoita. Hieronnassa keskitytään lihasten käsittelyyn, mahdollisten kipujen sekä kiputilojen helpottamiseen ja kehon rentouttamiseen. Hieronta voi olla myös osa aktiivista kuntoutusta.

Kinesioteippaus on monikäyttöinen teippausmenetelmä esimerkiksi erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön tai neurologisten ongelmien hoidon tai kuntoutuksen osana. Kinesioteippausta käytetään mm. nivelten toiminnan tukemiseen tai kuormituksen keventämiseen, lihastoiminnan ohjaamiseen, aktivoimiseen tai rentouttamiseen, nestekierron parantamiseen ja kivun lievittämiseen.

Kinesioteippaus on maksuton hieronnan yhteydessä. Teippaus sisältyy varattuun hieronta-aikaan.

Migreenihoito

Migreeni kuormittaa koko kehoa ja aiheuttaa herkästi myös oheisongelmia tuki- ja liikuntaelimistölle. Toistuvat migreenikohtauksista aiheutuva lihasjännitys voi aiheuttaa mm. jännityspäänsärkyä ja hermostoa kuormittava kireystila laukaista kohtauksia entistä useammin. Tästä syystä migreenin hoidon tulisi olla kokonaisvaltaista, sekä hermostoa että lihasten kireyttä hoitavaa.

Mitä kovempaa kipua migreenisi aiheuttaa, sitä enemmän kehosi jännittää. Koulutetun hierojan ja asiaan perehtyneen migreenihoito/hieronta on miellyttävää ja rentouttaa koko kehoa. Hoito toteutetaan asiakkaan tilanteen mukaan.

Raskausajan hieronta

Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Sekä hormonaaliset syyt että muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus voivat raskausaikana aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita. Tyypillisiä raskausajan pulmia ovat mm. raajojen puutumisoireet, turvotus sekä selän kiputilat muuttuneesta asennosta johtuen.

Raskausajan hieronta auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan kehoa erilaisista jännityksiä. Hierontahoito mm. vähentää stressiä, lisää verenkiertoa ja helpottaa lihaskipuja, kramppeja ja särkyjä. Hieronta onkin erinomainen tapa kohentaa suuria muutoksia läpikäyvän kehon hyvinvointia ja vireystilaa.

Imukuppihieronta on tehokas hoitomuoto, joka on ollut osa sekä kiinalaista että länsimaista lääketiedettä jo satoja vuosia. Imukuppihieronnassa kuppien hoitava vaikutus perustuu alipaineeseen, jota saadaan aikaan painamalla silikonisen tai kumisen kupin keskustaa.

Miten se toimii? Ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa nostetaan kupeilla irti alustastaan, eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Kuppeja liu’utetaan ihoa pitkin tai pidetään paikoillaan. Alipaineella saadaan tilaa ihon alla oleviin kudoksiin ja aineenvaihdunta paranee ja liikkuvuus lisääntyy. Samalla hoidetaan tietenkin lihaksia, kireyspisteitä ja ärsytetään akupunktiopisteitä. Hieronnan ohella tehtävä liukukuppaus nopeuttaa hoitotuloksen saamista ja tuntuu tosi miellyttävältä.

HUOM! Hoidosta voi tulla mustelmia tai pieniä verenpurkaumia ihoon, ne paranevat noin viikossa.

Mitkä ovat kuivakuppauksen hyödyt?

 • Rentouttaa lihaksia ja mieltä
 • Parantaa aineenvaihduntaa ja virkistää nestekiertoa virkistyy
 • Vähentää turvotusta
 • Parantaa liikkuvuutta (notkistaa arpikudosta ja sidekudos saa kimmoisuutta)
 • Aktivoi immuunijärjestelmää
 • Helpottaa lihas- ja lihaskalvojännitystä nopeasti
 • Nopeuttaa vammojen parantumista
 • Vilkastaa suolen toimintaa
 • Voi helpottaa oireita: reuma, astma, rasitusvammat, turvotus, päänsärky, iskias,selluliitti, korkea verenpaine ja lihaskivut

Onko mitään estettä hoitoon?

 • Heikko terveydentila ja tulehdustilat
 • Sydänsairaudet
 • Syöpä
 • Anemia tai verenohennuslääkityksen käyttö
 • Raskaus
 • Diabetes
 • Vanhukset, joilla ohentunut iho
 • Rikkonainen ihonpinta ja suonikohjut (vain paikallinen este, voi kupata alueen ympäriltä)

Imukuppihoito hieronnan yhteydessä lisäpalveluna maksuton.

Liikunta ja ravintoneuvonta

Yksilöllistä liikunnanohjausta ja liikuntaohjelmia asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Mahdollista toteuttaa myös asiakkaan kotona, ulkona sekä yhdistelmänä kotona ja kuntosalilla.

Ravintoneuvonta räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan, esim. terveellinen ruokailurytmi (kartoitus tämän hetken tilanteesta, suunnitelma kohti parempaa), tietoa tervellisestä ruokavaliosta, terveellisten vaihtoehtojen löytäminen kaupasta